Posem-en-pràctica-el mètode-Binding

QUÈ ÉS BINDING?

Binding és una metodologia innovadora per ensenyar a llegir que neix d’aplicar l’evidència científica en l’àmbit de l’aprenentatge.

El Binding parteix de la idea que la millor manera d’ensenyar a llegir és entrenant.

Els quatre aspectes que s’ha comprovat científicament que són importants a l’hora d’adquirir la lectura: descodificació, memòria de treball, morfologia i lèxic.

 

La iniciativa va néixer a la Universitat de Barcelona. Actualment, l’equip de treball ha començat col•laboracions amb investigadors d’altres universitats d’arreu del món. Entre elles cal destacar la Universitat de York a Toronto, la Universitat de Toronto, la Universitat de Stanford, la Universitat

de La Laguna, la Universitat de Màlaga i la Universitat Paris Descartes.

La  màxima preocupació és l’educació de cada nen. Les dades actuals de fracàs escolar al nostre país són preocupants. Tot i que se sap que el fracàs escolar és causat per un conjunt de factors, avui en dia la comunitat científica ha arribat al consens que una de les principals causes de fracàs escolar és la dificultat lectora. Les dades que ho avalen són sorprenents i preocupants, la capacitat lectora en un nen de primer de Primària pot predir el seu futur laboral.

 

Metodologia Binding, Com ho fem?

Primer es fa una visita amb el nen i els pares per tal de recollir dades de la història del nen i també poder explicar el mètode. Aquest dia es fa una primera proba per tal de  conèixer l’habilitat lectora del nen.

Tot seguit, es fa una sessió “demo” amb els pares i així conèixer la dinàmica del mètode.

Aquest mètode es fa a casa durant 5 dies seguits, després es descansa 2 dies.

Després d’un mes fent ,el mètode Binding,es fa una sessió de seguiment amb el logopeda o psicòleg per veure evolució de la lectura.

Resultat:

L’equip de la Universitat de Barcelona han pogut fer un recull dels resultats del mètode amb més de 3000 nens i nenes. A partir d’aquest resultats han pogut veure que el mètode funciona ja que s’adapta a les dificultats del nen i diàriament es va programant la sessió a les necessitats que van sorgint.

CAP NEN ENRERE!!!!